Melankolik

by Yani on October 1, 2011 · 0 comments in Personal

Assalamualakum wbt.

Terlebih dahulu, cuma nak bagitahu, bukan kepada siapa-siapa post ini dituju. Atau mungkin ya, post memang dituju kepada dia tu. Eh bukan. Dia yang lagi satu tu. Eh entah la. Tak tahu. Hakikatnya, siapa makan garam dia rasa masin, makan gula rasa manis, makan lada rasa pedas.

Sekadar mengingati balik apa yang telah dilalui, kadang-kadang diri sendiri tak faham apa yang seorang manusia perlukan. Betullah manusia tak pernah puas, bagi betis nak peha, tapi tolong, HORMAT ORANG LAIN. I mean, know what you did, don’t hurt other people. Or at least, kalau dah tak mampu sangat, jangan bagi lain tahu pun apa yang awak buat tu. Sebab benda macam tu tu mungkin menyakiti orang lain.

 

Oh yee. Dan lagi satu, tolong. Perjelaskan semua perkara. So things go smoothly. Bukan hirukpikukkan keadaan or serabutkan fikiran orang lain. Other people maybe will love you more lah bila dah berterus terang ni. Haha. Oh and, if you tell the truth, you don’t have to remember anything. Jadi, belajar pon bestt je.

 

Sekarang, seriously I don’t know how to act bila berjumpa, terjumpa or whatsoever people would call it. It hurts me enough. More hurt when people don’t act the way he or she had told us, kan? Moremore hurts bila dah bagi tahu macam tu macam ni, tapi buatnya sumpah berlainan daripada apa yang diberitahu.

And seriously, I am really don’t want to think about this. And yes, I’ll try to make, to think, to ensure. There’s nothing happened all this while.

Friends are really, everything. Elly, Mira and Arie, I just missed the old times when we would always share our storiesss, this and that and, all. Huda, Anis, Irah, Ezat. Lotsa thanks, for everything. And sorry too if I’ve been wrong with you guys. Please, always be there, for me.

 

p/s ; Mungkin kita kena muhasabah diri balik, ingat balik, kenapa belajar tak tenang, kenapa belajar tak masuk, kenapa tak dapat result gempak macam orang lain. Mmg semua tu ada hikmah. Tapi mungkin jugak tu semua adalah akibat, balasan kita sakitkan hati orang lain. Menipu orang lain. *Pesanan untuk diri sendiri*

#Kepada Ezat, jika anda membaca ni. Jangan tanya kepada siapa aku tuju post ni. HAHA.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: