Judges are Everywhere

by Yani on December 21, 2011 · 10 comments in Personal

Assalamualaikum wbt.

This post is going to be a really short one, I think? Just to tell all of you. Please, don’t judge people. I mean, don’t judge people, sesuka hati. Yes, that’s what I mean. Unless you know them, sayang. I mean. You know them very well. Very very very and very well. Please. Well, sometimes judging ni perlu, tapi pandai-pandai lah tengok masanya, bila, the real situation or stories macam mana and bla bla.

Bukan nk butthurt ke apa ke, tapi kalau sekadar tahu cerita secara literal tak perlulah nak judge macam-macam. You told this and that indeed you don’t know the real story, the real situation, the real feelings and so forth.

People keep telling me that I am happy now like I was the happiest person on earth. Yes. I’m happy now. No doubt. With awesome family I had and also with friends and my best person I got. Seriously, I’m happy now. Syukur Alhamdulillah.

 

Cuma masih ada lagi benda yang kau tak tahu. Bukan semua kita tahu, kan? :’)

 

 

 

#Suatu yang dulu aku anggap akan ada, rupanya sampai sekarang tak pernah muncul.

{ 10 comments… read them below or add one }

1 kedaikasperskyonline December 21, 2011 at 4:31 PM

best la entri blog ni..penulisan yang bermakna..
tahniah yani..

Reply

2 Yanie kY December 21, 2011 at 8:22 PM

Biasa2 jer..
anyway, thanks drop your comments here.

Reply

3 hafizmd December 21, 2011 at 4:42 PM

As salam,
Setuju. Kita tak patut buat penilaian mudah tanpa kita benar2 kenal siapa dia.

Kalau tidak, akan timbul pelbagai cerita yg tak sepatutnya.

p/s-salam kenal dari saye =)

Reply

4 Yanie kY December 21, 2011 at 8:24 PM

Wsalam,
Betul tu.Tapi itulah manusia sebenarnya. Suka menilai. hiihi.

Ye slm knl jg 🙂

Reply

5 Ummi Hanie December 21, 2011 at 4:56 PM

belajar mnjaga hati org lain .. kan ?

Reply

6 Yanie kY December 21, 2011 at 8:23 PM

Yes. Perlu sangat jaga hati orang ni 🙂

Reply

7 nurmisnan December 22, 2011 at 2:05 AM

Kadang2 termakan dgn cerita2 yg di sampaikan. itu yg menjadikan kita
memberi pandangan sesuka hati tanpa mengetahui cerita sebenar.. Lagi2
bila yg menyampaikan cerita atau berita itu tersimpang jauh. Cerita A jadi C..
habis di tokok tambah.

Reply

8 Yanie kY December 22, 2011 at 7:15 PM

Bila mulut ke mulut. Mcm tu lah jadinya. Hihi 🙂

Reply

9 Juan December 22, 2011 at 11:14 AM

saya pon x tau apa yg saya tau

Reply

10 Yanie kY December 22, 2011 at 7:11 PM

Hahaha. Peliknya =,=”

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: