I Wish I Did Something Good

by Yani on March 1, 2013 · 2 comments in Personal

Assalamualaikum semua hai dan hello heh.

Its second semester! And I’m now starting to learn basic medical subjects. Sebelum ni belajar Bio, Chem etc tu je. Now, amik hah belajar Anat, Histo, Physio. Baru doktor leuls Zzzz. I’ve been longing to update this blog sebenarnya, ada je benda nak cerita, hari tu travel Egypt pun tak post pape pun hak alaaaaaaaaaah hm. Bukan apa, malas tu lah hm. Nak transfer gambar lagi nak cerita balik dah la lama woi 2 minggu kat sana. Takpe lah Egypt je pun mcm lah aku sorang pergi Egypt hak alaaaaaaaaaaaah.

And, its already March. Hello March! So these days, few strangers (lol this sound scary) I mean beberapa orang junior or adik-adik approach me through Facebook, Twitter and also by dropping their comments here. Apa lagi, SESTER lah woi. Hahahaha. Back then, I wrote that post after SPM. Masa tu tgh kecoh budak-budak Form 4 masa tu lah, gelabah nak masuk ke tak nak sekolah tu. Aku  pun rasa macam hak alaaaaaaaaaaah kau ni dah dapat sekolah tu masuk jelah hak alaaaaaaaaah haa lebih kurang mcm tu lah rasa dia. Tapi bila lama sikit aku pun terfikir, okay aku paham perasaan budak-budak ni mcm aku jugak dulu, sayang tak nak tinggal sekolah lama. Lepas tu aku pun hak alaaaaaaaaaaaaaaaah kat diri aku balik. Okay hambar.

Hari tu my friend went to school masa cuti raya cina tak silap, and this one teacher asked him if he was the one who promoted that school to the juniors. Yes, he was but for a few students from his old school. But my friend cerita juniors ni bagitahu cikgu-cikgu that they read my blog. Yeah sort of that. And I was like, yeay misi aku lebih kurang berjaya hasut budak-budak ni semua masuk SESTER. Muahahahahahaha. And aku difahamkan jugak those teachers tak baca lagi pun post pasal sekolah tu, lega. Habis ah woi kalau cikgu-cikgu ni baca. Malu ah itew.

So, all in all I’m glad anyway this Azyani.com is something beneficial jugak at times. Even lagi banyak yang merepek, yelah blog personal tulis pasal hidup bajet retis mcm lah ada orang nak baca mcm lah ada org nak kisah hak alaaaaaaaaah Yani blah lu. Lolz.

Oh lagi satu untuk juniors, ni mungkin something yang beneficial jugak ah especially SPM leavers; MARA Interview (PILN) 2012 , Petronas Eduquest Camp 2012 .

Yeah pardon if I mcm bajet sikit kan bagi tips. Leuls espc untuk iv MARA tu hahah! Sebenarnya masa tulis post tu tak dapat lagi pun MARA punya loan. Tapi mcm saja kan nak bajet-bajet sikit lol hahahahahahah! K tak ah gurau je. Alhamdulillah sgt dapat MARA and now currently studying medicine in JUST. Siapa tak tahu JUST Google woi hak alaaaaaah kau JUST kena lah kenal woi k tak gurau je.

Oh ye, 7 March dah start first test ZZzzz. Minta semua orang doakan ye! Hihi. All the best juga readers! (bajet lagi, bajet ramai sgt readers dah ah k bye Assalamualaikum)

{ 2 comments… read them below or add one }

1 muazfaris March 7, 2013 at 6:59 AM

hak alaaaaaaaah, hidup ini perlu bajet jugak kekadang weyyy

Reply

2 Yani March 8, 2013 at 12:56 AM

what do you mean

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: