Opinion

There Will Always Be Someone Better Than You

Assalamualaikum wbt and Hi. 🙂 I know this blog have been neglected for so long. Eh? So last few days, I just came back from Petronas Eduquest Camp 2012. I just dont know how to describe this camp. But we’ll see then how this post goes on. LOL. So, we just registered like usual on […]

Continue Reading →

Lelaki Kacak Apabila…

by Yani on March 19, 2012 · 93 comments in Contest,Opinion

lelaki kacak termenung

Sebenarnya saya sendiri pun segan bila tengok tajuk posts lelaki kacak nih. Macam tak percaya saya buat benda ni semua. Tapi takpe lah. Takde siapa nak kisah pun kan. Okay jugak buat benda ni sebenarnya daripada dok berdebar je sepanjang masa fikirkan keputusan SPM 2011 pada 21 Mac ni.

Continue Reading →

Apabila Remaja Sibuk Dengan Politik

by Yani on March 1, 2012 · 7 comments in Opinion

1

Assalamualaikum wbt. Saya tak pasti jika post kali ini mungkin akan menampakkan saya seorang yang baik, alim, berlagak baik, jahat atau sebagainya. Oh, sebelum saya lupa, kali ini saya akan menggunakan ‘saya’ sebagai kata ganti diri yang pertama. Dan sebelum saya lupa juga, mungkin post ini agak berbaur politik. Mungkin. Nanti! Jangan tutup dulu. Saya […]

Continue Reading →

Bahasa Melayu – Bahasa Budaya Bangsa

by Yani on February 26, 2012 · 9 comments in Opinion

Assalamualaikum wbt. Aku bukan lah seorang guru Bahasa Melayu apatah lagi seorang pensyarah bidang Bahasa. Aku ni cuma seorang pelajar lepasan SPM yang sekarang masih terkial-kial lagi, yang sekarang masih belum cukup tenang menunggu keputusan SPM tak lama lagi. Walaupun subjek Bahasa Melayu aku tak pernah A+, tapi serius seingat aku, aku tak pernah lah […]

Continue Reading →