Aura White Beauty Pure

by Yani on March 7, 2013 · 3 comments in Health

Mengapa kita memerlukan kolagen. Kolagen adalah protein utama tisu penghubung dan bertanggungjawab untuk ketegangan kulit, pelembapan kulit, kegebuan kulit, mempembaharui sel-sel kulit secara berterusan.

Penyelidikan membuktikan dengan jelas bahawa proses penuaan kulit berlaku dalam tisu perantara, bahagian yang paling utama adalah kolagen.

Kolagen adalah penting untuk keanjalan kulit dan untuk fleksibiliti kulit tanpa regangan. Ia membolehkan kulit kita sentiasa berkembang dan kontrak.

Sekiranya kulit yang kehilangan keanjalan dan keupayaan untuk berkembang, ianya boleh menyebabkan air didalam badan berkurangan.

Apabila keanjalan dikompromi, berat badan berlebihan, atau mengandung, gentian elastin tidak stabil dan kesannya berlaku garis-garis halus seperti stretch mark. Ia akan membuat kulit kita berkedut dan tidak sekata.

Hanez Suraya Aura White Beauty Pure

Aura White Beauty Pure L-Glutathione Collagen

Aura White Beauty Pure merupakan produk pencerahan kulit berasaskan minuman dan sebuah produk kolagen yang pertama di Malaysia menggabungkan 3 stem sel dari buah-buahan seperti epal, tomato dan Rosalle bersama dengan Glutathione dan Tilapia kolagen.

Inovasi gabungan terkini teknologi Jepun ini menggabungkan ramuan premium yang berkualiti tinggi seperti Tilapia Collagen, Glutathione, Vitamin C, Hyaluronic Acid dengan bahan adunan semulajadi yang terbaik seperti tomato stem sel, epal stem sel, Rosella stem sel, strawberry, lemon, turnip, maquiberry, betik, sarang burung, astaxanthin dan pinebank.

Hasil gabungan mampu memberi 3 kali kuasa pencerahan pada kulit, penjanaan sel-sel baru serta memperbaiki tekstur kulit. Kesannya kulit akan kelihatan halus, lebih putih, licin, lembut dan sekata.

Aura White Beauty Pure juga mampu memperbaiki struktur kulit yang rosak, pigmentasi, berjerawat, berjeragat, kering dan kasar.

Kelebihan Dan Kebaikan Aura White Beauty Pure

 • Pada pasangan suami isteri boleh menggunakannya kerana ia tidak terhad kepada wanita sahaja. Sesuai untuk lelaki dan wanita.
 • 50 peratus pencerahan yang ketara dalam masa 1 – 2 minggu sahaja.
 • Merawat dan memperbaiki kulit yang rosak dan bermasalah seperti jerawat, jeragat, kulit kasar, kering dan kusam.
 • Mencantikkan kuku dan rambut yang bermasalah seperti keguguran rambut, kering, berminyak dan tidak bermaya.
 • Bagi kuku pula memperkuatkan kuku yang mudah patah, berbunga dan kering.
 • Baik juga untuk tulang kerana ia mampu meningkatkan kalsium yang diperlukan oleh tubuh badan dan tulang semakin kuat.
 • Amat sesuai untuk ibu yang sedang mengandung dan menyusu. Kandungan khasiat vitamin yang tinggi dalam produk Aura White Beauty dapat menyalurkan dan mengalakkan pemprosesan susu yang banyak sekaligus mampu menyalurkan nutrien terus kepada bayi didalam kandungan si ibu. Kulit ibu akan sentiasa cantik dan bayi yang comel.
 • Bagi kesihatan dalaman badan pula, hasil dari penyelidikan ia mampu meningkatkan ketahanan tubuh badan, melawan radikal bebas dan membaikpulih sel-sel lama kepada sel- sel baru.
 • Kekurangan kolagen dan vitamin antara sebab utama punca masalah kelesuan dan cepat penat. Aura White Beauty mampu memberi tenaga dan memperkuatkan sakit sendi dan otot. Anda akan sentiasa segar dan aktif.
 • Formula yang lengkap diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedutan dan garis-garis halus. Disamping itu juga boleh mengurangkan radang dan berupaya memulihkan sel tisu. Kecantikkan kulit akan lebih terserlah.

Cara Pengambilan Aura White Beauty Pure

 • Caranya sungguh mudah. Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang.
 • Bancuh menggunakan air mineral atau air bersih biasa. Penggunaan air panas tidak digalakkan, ini adalah kerana dikhuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang.
 • Elakkan minuman atau makananan yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya . Terdapat kajian yang menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak bagus untuk kulit. Ia boleh mengakibatkan kulit menjadi kering dan kusam.
 • Anda diwajibkan minum air masak atau mineral air bersih sekurang-kurangnya 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas.
 • Cara yang sesuai untuk pengambilan Aura White Beauty adalah pada waktu pagi 2 jam sebelum sarapan dan malam sebelum tidur, 2 jam selepas makan malam.
 • Masa yang sesuai untuk mengambil Aura White adalah ketika perut kosong.

Bagaimana Membeli Produk Aura White Beauty Pure

Dapatkan segera Rahsia Cantik SELEBRITI Dengan AuraWhite untuk kelihatan lebih berseri dan bertenaga. Disamping memiliki kulit yang cantik dan gebu…

Anda boleh membeli dari pengedar yang sah dengan melawati laman Facebook Aura White Beauty Pure L-Glutathione Collagen 400000mg.

Serikan wajah, kuatkan tubuh badan supaya sentiasa bertenaga dan aktif dengan mencuba Aura White Beauty Pure Glutathione Collagen 400000mg.

{ 3 comments… read them below or add one }

1 AkmaOmar March 7, 2013 at 2:46 AM

Menarik…Boleh cuba nanti ni 🙂

Reply

2 sharang martin April 11, 2013 at 8:27 AM

hii..mcmna nak order ni?ada side effect bg ksuburan wanita?bg yg blm mbdpt zuriat dan sdg berusaha mndptkn zuriat?

Reply

3 shirley Qui April 29, 2013 at 2:53 PM

Saya sangat tertarik dengan product ini, is it effective for oldies?

Reply

Leave a Comment

Previous post: