Alpha Lipid SD2 – Cara Menguruskan Badan Secara Sihat

by Yani on July 14, 2012 · 60 comments in Health

Lemak bukan dicipta untuk menyusahkan manusia, lebihan lemak adalah kesan daripada gaya kehidupan anda yang tidak terkawal, dengan sikap gaya hidup yang mengambil mudah dari segi kawalan makanan yang tidak sihat dan tidak menentu menyumbang kepada masalah kegemukkan (obesiti) sehingga boleh membahayakan kesihatan dan mengundang berbagai jenis penyakit.

Apakah Alpha Lipid SD2?

Alpha Lipid SD2Alpha Lipid SD2 adalah produk pelangsingan yang terkenal di New Zealand dan dipasarkan di Malaysia.

Program pelangsingan Alpha Lipid Slimdiet 2 diformulakan berdasarkan kepada konsep penyimpanan protein dan diet ketogenik yang telah dikaji secara klinikal oleh sekumpulan ahli perubatan daripada Harvard Medical Universiti dimana penyelidikan yang dilakukan didapati berjaya dan selamat.

Terbukti program ini bejaya menurunkan 6000 tan lemak diseluruh dunia dan memegang catatan di World Guiness Book Record.

Susu Alpha Lipid SD2 bukan sejenis makanan gantian tetapi ianya merupakan makanan tambahan dimana anda tidak perlu berlapar dan meninggalkan rutin harian.

Berfungsi mempercepatkan penurunan berat badan dengan efektif dan mengekalkan bentuk badan dalam jangkamasa yang panjang. Jangkamasa masa penurunan dengan cara pemakanan yang teratur mampu menurunkan berat badan 2-5kg seminggu.

Formula Terbaru Alpha Lipid SD2

Alpha Lipid SD2 diasaskan dengan protein isolat yang diasingkan dari kacang soya dan membekalkan protein yang berkualiti tinggi yang setara dengan susu dan telor tetapi bebas dari lemak dan kolestrol.

Ia juga mengandungi ekstrak daun teh hijau, vitamin, zat galian, mineral, dan asid lemak yang diperlukan dalam jumlah yang seimbang.

Ia memberikan kesan kekenyangan yang lebih lama kerana telah ditambah fiber dan membantu sistem perkumuhan selain mencuci dinding usus.

Kelebihan Kandungan Alpha Lipid Slimdiet II

Membantu meninggikan metabolisma dan meningkatkan penggunaan tenaga disamping membakar lemak yang berlebihan. Ianya juga mengurangkan berat badan secara semulajadi tanpa kesan negatif kerana bahan-bahan yang digunakan adalah dari kandungan zat-zat makanan yang seimbang yang tidak merbahaya untuk kesihatan.

Tambahan serat dapat membantu melawaskan sistem penghadaman dengan baik, spontan, dan memberi rasa kenyang lebih lama tanpa menahan lapar, ianya dapat mengelakkan penyakit gastrik. Formula protein yang tinggi juga dapat memperbaiki jisim otot dengan menyerapkan nutrien-nutrien dan vitamin yang lebih baik.

Setiap gelas mempunyai nutrien semulajadi yang mengurangkan risiko kanser, sakit jantung, darah tinggi, kencing manis, dan menyingkirkan toksik dalam badan.

Alpha Lipid Slimdiet II mengandungi kolustrum yang mampu meninggikan sistem pertahanan badan dan secara semulajadi dapat membantu badan anda dalam proses pembakaran lemak.

IKLAN: Dapatkan Formula Diet EXTREME – Kurangkan Berat Badan Dan Miliki Bentuk Tubuh Yang Ideal Dalam Masa Hanya 25 Hari Sahaja!

Fungsi Alpha Lipid Slimdiet 2

  • Tiada ketagihan kepada makanan karbohidrat dan manis dengan itu dapat mengawal kandungan gula dalam badan atau darah dengan lebih baik.
  • Merangsang tindakbalas insulin yang berkesan dan tiada keletihan ketika berdiet dan membuatkan badan lebih bertenaga tanpa perlu melakukan senaman fizikal yang berlebihan untuk mengawal kalori yang biasanya mengambil masa agak lama. Program penurunan berat badan ini juga lebih menjimatkan dimana kos per kg adalah lebih murah dan efektif.
  • Tidak akan ada masalah pengenduran pada otot atau kulit ketika proses penurunan berat badan berlaku malah akan memberikan tone kulit yang baik dan mantap.
  • Alpha Lipid Slimdiet 2 ianya satu proses penurunan berat badan yang selamat, sihat, dan efekif kerana ianya bersumber alam dalam masa yang sama merawat simpton dalam badan.

Berminat Mencuba Alpha Lipid SD2?

Sekarang sudah ramai yang menjadi pengedar dan mempromosikan produk Alpha Lipid SD2 kerana keberkesanannya dalam menguruskan berat badan serta mendapatkan bentuk badan yang ideal, cantik, dan menarik.

Jika anda berminat untuk mencuba Alpha Lipid SD2, anda boleh dapatkannya melalui pengedar yang sah. Antara yang saya kenali ialah Team ROZI Slimdiet.

Disamping itu, anda juga berpeluang menceburkan diri dalam bidang perniagaan ini dengan program jana pendapatan hebat dengan Team Rozi.

{ 60 comments… read them below or add one }

1 bala August 28, 2012 at 10:38 AM

boleh hantar package price to me

Reply

2 Alpha Lipid SD II (Authorized Dealer) September 22, 2012 at 12:56 AM

Nak beli Alpha Lipid SD II ? Like our Facebook page and contact us. We provide free shipping nationwide. Thanks for your continues support.

Reply

3 sarah October 3, 2012 at 12:34 PM

slm..saya kat area bangsar.. kat mne bole saya dapatkn produk>tq

Reply

4 Hanim October 11, 2012 at 5:01 PM

Boleh email saya yee

Reply

5 lin November 19, 2012 at 12:02 PM

hi sarah..
sy duk kt bangsar.
kalo nak SD2 ni leh pm sy yer.
0139944367.

thanks. 🙂

Reply

6 kd September 1, 2012 at 6:09 PM

ALSD2 ni boleh ke minum jika kita ambil pil perancang?

Reply

7 rasul asari September 10, 2012 at 12:58 PM

sekom.sy rasul sy ade masalah berat badan…dulu berat bdan sy70kg sekarang naik 90kg..semua nie d sbb kn sy berhenti isap rokok jd sy ketagih makan.sy ingin cube sd2 nie..dkt mane sy ley dpt kn..? dan sy nak tanyer sd2 nie megandungi sodium and streoid ke..? sekian terima kasih.

Reply

8 Atira December 27, 2012 at 3:56 PM

Boleh lawati blog saya sususlimdiet.blogspot untuk dapatkan maklumat dan produk. InsyaAllah dapat membantu saudara.

Reply

9 Zue September 14, 2012 at 5:18 PM

Sy nak cuba produk alpha lipid ni.. Tp nak tny leh ke Ibu yg tgh menyusukan baby minum produk ni… Tqvm

Reply

10 Atira December 27, 2012 at 3:58 PM

Ibu yang tengah menyusu bleh makan sd2 as long as anak dh mula mkn mkann lain selain susu ibu (umur anak dh 6 bln ke atas).

Boleh lawati blog saya sususlimdiet.blogspot untuk dapatkan maklumat dan produk. InsyaAllah dapat membantu saudari.

Reply

11 asyraf September 16, 2012 at 1:23 PM

boleh dapatkan di pasaraya mana yang berdekatan dengan perlis…

Reply

12 As October 18, 2012 at 8:44 AM

Restoran warisan masyhur ade jual

Reply

13 kiena September 19, 2012 at 12:17 PM

bagaimana cara pemakanan nye..
sye mempunyai masalah berat badan + perut yg tebal keterlaluan..
ade kah ia dpt membantu?

Reply

14 ayuza September 19, 2012 at 4:37 PM

sy minum SD2 nie dah abis 4 tin,tp xde perubahan pun..xde mknenye cpt turun,klu ikutkan care pemakanan tu mmg ikut jadual die..hampeh!!

Reply

15 Miss Rimba September 25, 2012 at 1:18 PM

Hi Ayuza..misti u frust gilerkan sbb x turunkan…. saya start taking ALSD2 masa berat saya hampir 102kg…1st mth, berat saya cuma turun < 2kg ..mkn x control sgt, dan minum air 2l – 4l. tpi sya perasan seluar & baju lama yg ketat dah selesa…2nd & 3rd mth baru saya btul control mkn, Alhamdulillah, by the end of 3rd mth, berat saya berkurangan 9kg lagi. B4 start, lemak2 saya yg kat lengan & perut tu mmg pejal.. pendek citer, It takes me about 3mth jugaklah utk memecahkan lemak2 tu…

Reply

16 Cunana October 24, 2012 at 5:33 PM

Betul tu Miss Rimba, kadar penurunan berat badan seseorang x sama, ada yg cepat dan ada yg lambat. yg penting jgn putus asa…

Reply

17 Atira December 27, 2012 at 4:05 PM

Boleh lawati blog saya sususlimdiet.blogspot untuk dapatkan maklumat dan produk. InsyaAllah dapat membantu saudara.

Hubungi: Atira (010-231 0059) area Nilai, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Seri Kembangan dan Bangi.

Reply

18 yati September 19, 2012 at 9:29 PM

Salam….sapa2 yg berminat nk order produk alpha lipid sd2 boleh call…sms…whatapp….0182709397….area usj…..

Reply

19 Saiful September 24, 2012 at 12:03 PM

Sy nk try ALSD2 nie.. Hagre nye brape ea..?

Reply

20 Miss Rimba September 27, 2012 at 10:42 AM
21 Atira December 27, 2012 at 4:06 PM

Boleh lawati blog saya sususlimdiet.blogspot untuk dapatkan maklumat dan produk. InsyaAllah dapat membantu. Tiada yang mustahil dengan Alpha Lipid SD2.

Hubungi: Atira (010-231 0059) area Nilai, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Seri Kembangan dan Bangi.

Reply

22 farah September 26, 2012 at 12:04 PM

4tin 8 kg best. walaupun tak sama seperti yg dinyatakan tapi tetap hargai sebab dapat gak turun. dan baju lama dah muat he..he..he..

Reply

23 ce citer September 29, 2012 at 10:45 AM

assalam…sy sangat gembira kerana hari kedua minum susu ni saya dah hilang 1 kg berat badan..sekarang dah berhari2…harap 2 susu ni dapat membantu sy dalam usaha menurunkan berat badan.Say no to OBESITI!!!

Reply

24 maziah rajimah mohd nor October 1, 2012 at 4:01 PM

Pesakit kencing manis boleh ambil product nie ke? Apa ingredients dlm susu nie…setahu saya pesakit kencing manis nie kena ambil susu skim milk….

Reply

25 Kin October 7, 2012 at 9:49 AM

Sesiapa yg berminat blh hubungi sya 0135642225,area kuching sarawak…tq 🙂

Reply

26 faizahnor October 8, 2012 at 6:39 PM

Saya menetap di area labu negeri sembilan. Saya berminat nak mencuba sd2 macam mane saya nak memperolehinya.

Reply

27 wani October 24, 2012 at 11:44 AM

faizahnor,berminat bleh hubungi sye d 0197509515-wani

Reply

28 Atira December 27, 2012 at 4:07 PM

Boleh lawati blog saya sususlimdiet.blogspot untuk dapatkan maklumat dan produk. InsyaAllah dapat membantu. Tiada yang mustahil dengan Alpha Lipid SD2.

Hubungi: Atira (010-231 0059) area Nilai.

Reply

29 ayu October 10, 2012 at 8:30 AM

Selamat pagi….sesiapa yg menjadi dealer dia daerah petaling jaya. 0176266270,..

Reply

30 mynn shahril October 10, 2012 at 11:15 PM

sape2 yg di jb boley dapatkan stock dari saye…pm/whatsapp/call di 0187828785…Mynn

Reply

31 Hanim October 11, 2012 at 5:02 PM

Sesiapa berminat nak try Alpha Lipid SDII, boleh call saya @ 016-9052046

Reply

32 Diana October 21, 2012 at 12:18 PM

Saya nak tahu berapa harga 1 tin? 1 tin blh tahan berapa lama? Ada tak side effects? Thanks.

Reply

33 Santhi October 26, 2012 at 9:54 PM

Satu tin tahan untuk seminggu, dan retail price dia rm 180… Kalau beli dengan dealer murah sikit. Tiada side effects… Saya dah cuba untuk seminggu and turun 3.6kg seminggu

Reply

34 Yani October 30, 2012 at 6:45 PM

Hari tu ada member beli harga RM160 setin. Mungkin harga around rm160-rm180.

Reply

35 kinah December 12, 2012 at 4:00 AM

wooiiii, sejaak bila ko jadi dealer product ni!!!!

Reply

36 Atira December 27, 2012 at 4:10 PM

Boleh lawati blog saya sususlimdiet.blogspot untuk dapatkan maklumat dan produk. InsyaAllah dapat membantu. Tiada yang mustahil dengan Alpha Lipid SD2.
Hubungi: Atira (010-231 0059) area Nilai, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Seri Kembangan dan Bangi.

Reply

37 SD2 October 22, 2012 at 3:34 PM

Hi..sesiapa berminat boleh dapatkan secara online di website sy.

Reply

38 Lieza October 23, 2012 at 1:13 PM

blh tau tak brapa hage bgi setin

Reply

39 Yani October 30, 2012 at 6:46 PM

Hari tu ada member beli harga RM160 setin.

Reply

40 Cunana October 24, 2012 at 5:31 PM

5 tin saya minum dh hilang 12kg (sblm minum berat 77kg, sekarang 65kg) happy sgt2.. skrg tggal nk minum lagi 2 tin utk dptkan berat badan ideal.sekarang kawan2 dh byk order sbb nk kurus jgk… any inquiries call je saya, 019-3148205.

Reply

41 nurul November 6, 2012 at 7:21 PM

sesiapa area kuantan boleh dapatkan dari saya (NURUL) call~ 012-2734696

Reply

42 umiey November 9, 2012 at 10:35 AM

Ade x dealer area penang?? Tq

Reply

43 anis November 21, 2012 at 12:06 AM

ada..bleh sms/ kol klu nk order 019 4044587 – anis

Reply

44 suriaty frischauer November 10, 2012 at 6:20 AM

saya nak tanya adakah alsd2 ni ada kesan sampingan tak sekira nya kta berhenti mgambil nya. .by the way saya nak cuba beli alsd2 tp sya tgl di uk, so blh tak sekiranya saya beli dri mlysia and sent ke rumah saya di uk. thnks. saya berharap sgt dapat mnurynkn berat bdan saya.

Reply

45 IERA November 12, 2012 at 5:58 PM

Salam, sy dealer sekitar Bangsar, PJ, Cheras/kwsn sekitarnya. sesiapa berminat membeli ALSD2, boleh hubungi sy. Harga istimewa & Free delivery – IERA 017-2004990

Reply

46 alpha lipid sd2 November 13, 2012 at 5:08 PM

saya manager area selnagor.kepada yang berminat boleh hubungi saya/viber/whatapps saya di 012-3969596 untuk keterangan lanjut untuk product ataupun menjadi agent
harga menarik diberikan beserta bimbingan..
kawasan luar penghantaran disediakan

Reply

47 lin November 19, 2012 at 11:56 AM

salam sume..
Sape2 nak Alpha Lipid SD2 ni leh pm sy.
Tunjuk ajar dan guide sepenuhnya akan diberikan kepada sesiapa yg serius ingin turunkan berat badan.
Jaminan turun sehingga 2-5kg seminggu sekiranya mengikuti tunjuk ajar yg disarankan.
COD area kerinchi,bangsar & KL.
Sesiapa yg berminat leh call lin – 0139944367
tq. 🙂

Reply

48 azura November 26, 2012 at 9:30 AM

sesiapa di area shah lama,klang,meru yang berminat dengan sd2 boleh hubungi saya sms/whatsapp 012-2254674.boleh dapatkan dengan harga yang murah sedikit dari market price.

Reply

49 nad December 4, 2012 at 11:31 PM

wanita yang menyusukan anak boleh minum ke…

Reply

50 john peter December 5, 2012 at 12:25 PM

hi ..berkesan cuba la wahai kawan kawan..

Reply

51 Mas December 11, 2012 at 9:02 AM

Sesiapa di Subang Bistari,Sungai Buloh,Kota Damansara,bole cal saya0197893902,free delivery

Reply

52 nattalie lyna December 21, 2012 at 6:29 PM
53 khalishah December 24, 2012 at 9:48 PM

assalamualakum..admin mohon tumpang iklan..=) ..sesiapa yang nak ALPHA LIPID SD2 ..AREA lima kedai, gelang patah dan batu pahat.. call me yer.. 01128646118..promosi terbaik punya ni..

Reply

54 muazfaris January 3, 2013 at 6:39 PM

nak tanya gak la kat yani.. berapa harga satu tin ye??

:poop:

Reply

55 budak kota,, January 6, 2013 at 2:04 AM

assalamualaikum…sesiapa yg ingin [email protected] lebih lanjut tentang ALPHA LIPID…kol me0192668440..harga yang terbaik akan menanti anda..area pj.kl.seremban,jhr,sbh dan sarawak….

Reply

56 zita February 11, 2013 at 1:38 PM

kalau budak umur 11 tahun yg obes, sesuai x minum produk ni?

Reply

57 wani February 28, 2013 at 10:00 PM

saya nak tanya kalau gna sd2 ni kna pantg apa ek???mmg kita xbley mkn nasi ka????blay x saya nak tau cara nak gna dgn btl coz saya dah bli tp brt x trn la…saya takut saya salah gna….

Reply

58 rahna binti siumar April 18, 2013 at 3:58 PM

assalam…saya ingin mencuba sd11..berat saya 110kg..kenaikan badan sya mendadak selepas saya melahirkan ketiga2 anak saya melalui pembedahan..boleh kah saya guna sd11..kerana badan saya memang besar,perut saya mcm org mengandung 8 bln..saya nak cuba sd11..tapi takut perut menggeleber..tak hilang.

Reply

59 izan May 13, 2013 at 11:28 AM

Kalau saya tingal kat Wilayah Persekutuan Labuan, Dekat mana saya nak dapatkan Alpha Lipid ? Dan berapa harganya ?

Reply

60 nur May 27, 2013 at 10:06 PM

Kalau sy tinggal kat batu kawa kuching sarawak, dekat mana sy blh dptkan alpha lipid?? Sy nak trunkan berat badan sy…

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: